Yleisötilaisuudet

● kevät 2018

Yleisötilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia!

Muutokset ovat mahdollisia.

 

Musiikki lapsen kielenkehityksen ja muun oppimisen tukena

Keskiviikko 21.3.2018 klo 17.30–19

Musiikin vaikutuksia lasten kielenkehitykseen on tutkittu aivotutkimuksen ja kokeellisen psykologian alalla viime vuosina paljon. Kielen ja musiikin yhteyksien lisäksi nykytutkimus on kiinnostunut myös musiikin vaikutuksista muihin oppimiseen liittyviin osa-alueisiin kuten toiminnanohjauksen taitoihin ja älykkyyteen. Aivotutkija Tanja Linnavalli on selvittänyt väitöstutkimuksessaan voiko monivuotinen muskariharrastus edesauttaa lasten kielellistä kehitystä.

Tanja Linnavalli, aivotutkija, FM, Musiikkipedagogi (AMK), Kognitiivisen aivotutkimuksen yksikkö (CBRU), Helsingin yliopisto

Ilmoittaudu tästä

 

LeaDo – Johtaa tuloksiin tekemällä

Keskiviikko 11.4.2018 klo 17–19

LeaDo-oppimiskeskus ohjaa opettajat ja oppilaat yhteisvoimin OPS2016 riemuihin. LeaDo osallistaa oppilaat ja opettajat yksilöllisten ja yhteistoiminnallisten oppimispolkujen inspiroivaan toteuttamiseen. Lisäksi LeaDo mahdollistaa kätevästi monipuolisen lihasvoiman ja kestävyyskunnon harjoitukset jokaisella oppitunnilla säästä ja liikuntasalivuoroista riippumatta. LeaDo-oppimiskeskus on ratkaisu lukuisiin luokkahuoneen ja oppimisympäristön haasteisiin. LeaDosta hyötyvät eniten ne oppilaat, joilla on haasteita mm. keskittymisen, oppimisen tai tunnetaitojen kanssa. Opettajien kokemusten mukaan LeaDo myös rohkaisee arempia oppilaita ja vahvistaa esiintymistaitoja.

Lea Tornberg, LO, KM, toimitusjohtaja, LeaDo-oppimiskeskus

 

Lukivaikeudesta merkkejä jo vauvaiässä? Kuulumisia Lukivauva-hankkeesta

Keskiviikko 16.5.2018 klo 17.30–19

Lukivaikeus on periytyvä lukemisen ja kirjoittamisen oppimisvaikeus. Helsingin yliopiston Lukivauva-hanke tutkii lukivaikeuden riskissä olevia lapsia syntymästä lähtien ja etsii vauvan aivoista ja varhaisesta kielen kehityksestä lukivaikeuden ensi merkkejä. Mitkä merkit ennustavat kehittyvää lukivaikeutta ja voiko ympäristö vaikuttaa kehityskulkuun? Hankkeen tutkijat esittelevät tutkimuksen ensimmäisiä tuloksia.

Paula Virtala, PsT, tutkijatohtori, Lukivauva-hanke, Kognitiivisen aivotutkimuksen yksikkö, Psykologian ja logopedian yksikkö, Lääketieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto

 

Tapahtumapaikka

Erilaisen oppimisen keskus, Vilhonkatu 4 B 13, Helsinki

 

Lisätiedot

Satu Hirvonen puh. 040 7291 423 satu.hirvonen(at)lukihero.fi

www.lukihero.fi

 

Muutokset ovat mahdollisia.