Kurssit

● syksy 2019

Kurssit on suunnattu vähintään 15-vuotiaille henkilöille, joilla on lukivaikeus tai muita oppimisen haasteita.

Ryhmät etenevät rauhallisesti ja ryhmäkoko on pieni. Kurssit järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

Tunnit pidetään HEROn tiloissa (Vilhonkatu 4 B 13, 2. krs).

 

Englannin alkeisjatko

Maanantaisin klo 17–18.30, 2.9.–2.12. (ei tuntia 14.10.)

Kurssilla keskitytään arjessa tarvittavan englannin sanavaraston kartuttamiseen ja viestintätilanteiden harjoitteluun. Käsiteltäviä aihealueita ovat mm. asuminen, opiskelu, työ, huvit, ostokset, liikkuminen, turvallisuus, luonto ja ympäristö. Tunneilla käytetään Everyday English -kirjasarjaa (1-3, oman taitotason mukaan). Voit halutessasi ottaa tunneille oman oppikirjasi. Kurssi soveltuu englantia jo vähän opiskelleille henkilöille, joilla on kielen oppimisen haasteita. Vanhat ja uudet kurssilaiset ovat tervetulleita!

Opettaja Pia Danfa

Hinta maksuton

Ilmoittaudu tästä linkistä

 

Rohkeutta rupatteluun – englannin puhekurssi

Maanantaisin klo 17–18.30, 2.9.–2.12. (ei tuntia 14.10.)

Kurssilla keskitytään englannin suullisen kielitaidon parantamiseen. Tavoitteena on antaa osallistujille varmuutta arjen puhetilanteisiin ja päästä eroon ajatuksesta, että puhua voi vasta kun varmasti osaa. Sanastoa ja kielioppia opitaan puhumalla, natiivin opettajan ohjauksessa. Tunneilla edetään rauhallisesti ja rennosti. Ryhmä sopii englannin alkeet osaaville henkilöille, joilla on kielen oppimisen haasteita. Vanhat ja uu  det kurssilaiset ovat tervetulleita.

Opettaja William Martin

Hinta maksuton

Ilmoittaudu tästä linkistä

 

Äikkää lukien ja kirjoittaen

Maanantaisin klo 17.00–18.30, 2.9.–2.12. (ei tuntia 14.10.)

Tällä kurssilla keskitytään osallistujien valitsemiin aiheisiin kirjoittamiseen ja kielenhuoltoon liittyen. Valinnaisina teemoina ovat mm. kirjoittamisessa alkuun pääseminen, esseen rakenne, aineistopohjainen kirjoittaminen, lauserakenne, kappalejako, viittauksen ja lainauksen tekniikka, sekä lukutaidon/kirjoitustaidon kokeen kriteerit. Kurssi on suunnattu lukiolaisille ja muille opiskelijoille, joilla on oppimishaasteita.

Opettaja Kirsi Makkonen

Hinta maksuton

Ilmoittaudu tästä linkistä

 

Atk-klubi

Joka toinen tiistai 8.10.–10.12. (8.10., 22.10., 5.11., 19.11., 3.12. ja 17.12.) klo 17–20

Kurssin tarkoituksena on antaa osallistujille tukea juuri sillä tietotekniikan osa-alueella, jossa he sitä kaipaavat. Osallistujat voivat tuoda tunnille mukaan oman projektinsa (esim. opinnäytetyön) ja saada sen tekemiseen ohjausta. Kurssilaisten toiveiden mukaan käydään myös yhdessä läpi kaikille ajankohtaisia asioita (esim. sosiaalinen media, sähköposti, nettipankki). Tietokoneen käytön lisäksi voidaan käsitellä myös tablettien tai älypuhelimien käyttöä. Tunnille voi tuoda oman kannettavan tietokoneen (tai muun älylaitteen). Kurssi on suunnattu aikuisille, joilla on oppimisvaikeuksia.

Opettajat Siiri Suonuuti-Lintumäki ja Mira Tiinanen

Hinta maksuton

Ilmoittaudu tästä linkistä

 

Matematiikka mahdolliseksi

Keskiviikkoisin klo 17–18.30, 4.9.–11.12. (ei tuntia 25.9. eikä 16.10.)

Ahdistaako matematiikka tai tuntuuko, ettet muista siitä mitään? Miten matematiikka näkyy arjessa? Kurssilla on tarkoitus avata matematiikan kieltä ja käsitteitä sekä kerrata peruskoulun matematiikan olennaisia asioita. Sisältö valikoidaan osallistujien toiveiden mukaan. Mahdollisia teemoja ovat peruslaskutoimitukset (yhteen-, vähennys-, kerto- ja jakolasku), laskujärjestys, murto- ja desimaaliluvut, prosenttilaskut, mittayksiköiden muunnokset, yhtälöt, funktiot, geometria sekä sanalliset laskut. Kurssi on suunnattu nuorille ja aikuisille, joilla on matematiikassa oppimishaasteita. Vanhat ja uudet kurssilaiset ovat tervetulleita!

Opettaja Kirsi Makkonen

Hinta maksuton

Ilmoittaudu tästä linkistä

 

Englantia lukiolaisille

Torstaisin klo 17.00–18.30, 5.9.–12.12. (ei tuntia 17.10. eikä 5.12.)

Kurssilla harjoitellaan lukion englannin opiskelussa tarvittavia välttämättömiä tietoja ja opiskelutaitoja, joita voi hyödyntää myös kurssin jälkeen itsenäisessä opiskelussa. Kurssilla harjoitellaan sekä kielioppia, sanastoa, lukemista, kuuntelemista, puhumista että kirjoittamista opiskelijoiden toiveiden mukaan. Kurssilla käytetään Sanoma Pron Yo-kertaus englanti -digikirjaa tai voit ottaa mukaan oman oppikirjasi. Vanhat ja uudet kurssilaiset ovat tervetulleita! Kurssi on suunnattu lukiolaisille ja muille opiskelijoille, joilla on kielissä oppimishaasteita.

Opettaja Pia Danfa

Hinta maksuton

Ilmoittaudu tästä linkistä

 

Lisätiedot

Marika Kivilehto marika.kivilehto(at)lukihero.fi

puh. 040 5474 687

 

Tietosuojaseloste HERO-opiston osallistujarekisteri