Kurssit

● kevät 2018

Kurssit on suunnattu vähintään 15-vuotiaille henkilöille, joilla on lukivaikeus tai muita oppimisvaikeuksia. Ryhmät etenevät rauhallisesti ja ryhmäkoko on pieni. Kurssit järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

Tunnit pidetään Erilaisen oppimisen keskuksessa (Vilhonkatu 4 B 13, 2. krs)

 

Kirjoittaminen ja opiskelutaidot

 

Ymmärrystä lukemiseen – selkeyttä kirjoittamiseen

Maanantaisin klo 17.00 – 18.30 

5.2. – 21.5. (ei tuntia 19.2., 2.4. eikä 30.4.)

Kurssin tarkoituksena on valmentaa uudistuvan äidinkielen ylioppilaskokeen lukutaidon ja kirjoitustaidon kokeisiin: Lukutaidon osalta painotetaan luetun ymmärtämisen sekä tekstien analyysi- ja tulkintataitoja. Kirjoitustaidon osalta kehitetään kirjallisen ilmaisun ja tekstin rakentamisen taitoja. Kurssi on suunnattu lukiolaisille ja muille opiskelijoille, joilla on lukivaikeus tai muita oppimisvaikeuksia.

Opettaja Paula Halme

Kurssi on maksuton

 

Kielikurssit

 

Englannin alkeisjatko

Maanantaisin klo 17.00 – 18.30

5.2.–28.5. (ei tuntia 19.2., 2.4., 16.4. eikä 30.4.)

Kurssilla keskitytään arjessa tarvittavan sanavaraston kartuttamiseen ja viestintätilanteiden harjoitteluun. Käsiteltäviä aihealueita ovat mm. asuminen, opiskelu, työ, huvit, ostokset, liikkuminen, turvallisuus, luonto ja ympäristö. Kurssi soveltuu englantia jo vähän opiskelleille henkilöille, joilla on oppimisvaikeuksia. Tunneilla käytetään Everyday English -kirjasarjaa (1-3, oman taitotason mukaan). Voit halutessasi ottaa tunneille oman oppikirjasi. Ryhmään otetaan enintään 10 osallistujaa.

Opettaja Pia Danfa

Kurssi on maksuton

 

Rohkeutta rupatteluun – englannin puhekurssi

Maanantaisin klo 17 – 19

 5.3.–21.5. (ei tuntia 2.4. & 30.4.)

Kurssilla keskitytään englannin suullisen kielitaidon parantamiseen. Tavoitteena on antaa osallistujille varmuutta arjen puhetilanteisiin ja päästä eroon ajatuksesta, että puhua voi vasta kun varmasti osaa. Sanastoa ja kielioppia opitaan puhumalla, natiivin opettajan ohjauksessa. Tunneilla edetään rauhallisesti ja rennosti. Ryhmä sopii vähintään englannin alkeet osaaville, ja siihen otetaan enintään 10 osallistujaa. So come on, let’s talk.

Opettaja Will Martin

Kurssi on maksuton

 

Englantia lukiolaisille

Torstaisin klo 17.00 – 18.30

8.2.–31.5. (ei tuntia 22.2., 29.3., 12.4. eikä 10.5.)

Kurssi on tarkoitettu opiskelijoille, jotka kaipaavat lisäapua lukion englannin opiskeluun, ja joilla on lukivaikeus tai muita oppimisvaikeuksia. Kurssilla harjoitellaan lukion englannin opiskelussa tarvittavia välttämättömiä tietoja ja taitoja, joita voi hyödyntää myös kurssin jälkeen itsenäisessä opiskelussa. Kurssilla harjoitellaan sekä kielioppia, sanastoa, lukemista, kuuntelemista, puhumista että kirjoittamista opiskelijoiden toiveiden mukaan. Voit ottaa tunneille mukaan oman oppikirjasi. Ryhmään otetaan enintään 10 osallistujaa.

Opettaja Pia Danfa

Kurssi on maksuton

 

Ranskaa rennosti

Tiistaisin 17.00 – 18.30

27.2. – 8.5. (ei tuntia 1.5.)

Tällä kurssilla on tarkoitus tutustua ranskan alkeisiin rennosti. Unohdamme kielioppikirjat ja opettelemme käytännön tilanteissa tarvittavaa kieltä sekä tutustumme kulttuuriin suullisten ja toiminnallisten harjoitteiden kautta. Lähdemme liikkeelle aivan alkeista, eli mitään ei tarvitse osata valmiiksi. Ryhmään otetaan enintään 10 osallistujaa. Tervetuloa, bienvenue!

Opettaja Renata Sgobba

Kurssi on maksuton

 

Tietotekniikka

 

Atk-klubi

Joka toinen tiistai klo 17 – 20 (ei tuntia 8.5.)

13.2., 27.2., 13.3., 27.3., 10.4., 24.4., 22.5., 5.6. ja 19.6.

Kurssin tarkoituksena on antaa osallistujille tukea juuri sillä tietotekniikan osa-alueella, jossa he sitä kaipaavat. Osallistujat voivat tuoda tunnille mukaan oman projektinsa (esim. opinnäytetyön) ja saada sen tekemiseen ohjausta. Kurssilaisten toiveiden mukaan käydään myös yhdessä läpi kaikille ajankohtaisia asioita (esim. sosiaalinen media, sähköposti, nettipankki). Tietokoneen käytön lisäksi voidaan käsitellä myös tablettien tai älypuhelimien käyttöä. Tunnille voi tuoda oman kannettavan tietokoneen (tai muun älylaitteen). Kurssi on suunnattu aikuisille, joilla on oppimisvaikeuksia. Ryhmään otetaan enintään 10 osallistujaa.

Opettaja Siiri Suonuuti-Lintumäki

Kurssi on maksuton

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on sitova kaksi viikkoa ennen kurssin alkua. Tämän jälkeen peritään täysi kurssimaksu. Jos et pääse osallistumaan kurssille, muista perua osallistumisesi sähköpostitse tai puhelimitse.

 

Lisätiedot

Satu Hirvonen puh. 040 7291 423 satu.hirvonen(at)lukihero.fi

Erilaisen oppimisen keskus, Vilhonkatu 4 B 13, Helsinki

www.lukihero.fi

 

Tietosuojaseloste HERO-opiston osallistujarekisteri