Kurssit

● syksy 2018

Kurssit on suunnattu vähintään 15-vuotiaille nuorille ja aikuisille, joilla on lukivaikeus tai muita oppimisvaikeuksia. Ryhmät etenevät rauhallisesti ja ryhmäkoko on pieni. Kurssit järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa. Tunnit pidetään Erilaisen oppimisen keskuksessa (Vilhonkatu 4 B 13, 2. krs) 

 

Ymmärrystä lukemiseen – selkeyttä kirjoittamiseen

Maanantaisin klo 17.00 – 18.30, 3.9. – 3.12. (ei tuntia 15.10.) 

Kurssin tarkoituksena on valmentaa uudistuvan äidinkielen ylioppilaskokeen lukutaidon ja kirjoitustaidon kokeisiin: Lukutaidon osalta painotetaan luetun ymmärtämisen sekä tekstien analyysi- ja tulkintataitoja. Kirjoitustaidon osalta keskitytään kielenhuoltoon sekä kehitetään kirjallisen ilmaisun ja tekstin rakentamisen taitoja. Kurssi on suunnattu lukiolaisille ja muille opiskelijoille, joilla on lukivaikeus tai muita oppimisvaikeuksia. Uudet ja vanhat kurssilaiset ovat tervetulleita!

Opettaja Paula Halme 

Kurssi on maksuton 

Ilmoittaudu tästä

 

Englannin alkeisjatko 

Maanantaisin klo 17 – 18.30, 3.9.-3.12.

Kurssilla keskitytään arjessa tarvittavan englannin sanavaraston kartuttamiseen ja viestintätilanteiden harjoitteluun. Käsiteltäviä aihealueita ovat mm. asuminen, opiskelu, työ, huvit, ostokset, liikkuminen, turvallisuus, luonto ja ympäristö. Kurssi soveltuu englantia jo vähän opiskelleille henkilöille, joilla on oppimisvaikeuksia. Tunneilla käytetään Everyday English -kirjasarjaa (1-3, oman taitotason mukaan). Voit halutessasi ottaa tunneille oman oppikirjasi. Uudet ja vanhat kurssilaiset ovat tervetulleita!

Opettaja Pia Danfa 

Kurssi on maksuton 

Ilmoittaudu tästä

  

Rohkeutta rupatteluun – englannin puhekurssi 

Maanantaisin klo 17 – 18.30, 3.9.-3.12. (ei tuntia 10.9.)

Kurssilla keskitytään englannin suullisen kielitaidon parantamiseen. Tavoitteena on antaa osallistujille varmuutta arjen puhetilanteisiin ja päästä eroon ajatuksesta, että puhua voi vasta kun varmasti osaa. Sanastoa ja kielioppia opitaan puhumalla, natiivin opettajan ohjauksessa. Tunneilla edetään rauhallisesti ja rennosti. Ryhmä sopii vähintään englannin alkeet osaaville henkilöille, joilla on kielen oppimisen haasteita. Uudet ja vanhat kurssilaiset ovat tervetulleita! So come on, let’s talk. 

Opettaja Will Martin 

Kurssi on maksuton 

Ilmoittaudu tästä

 

Atk-klubi 

Tiistait 18.9., 2.10., 9.10., 16.10., 6.11., 20.11. ja 4.12. 

klo 17 – 20, 

Kurssin tarkoituksena on antaa osallistujille tukea juuri sillä tietotekniikan osa-alueella, jossa he sitä kaipaavat. Osallistujat voivat tuoda tunnille mukaan oman projektinsa (esim. opinnäytetyön) ja saada sen tekemiseen ohjausta. Kurssilaisten toiveiden mukaan käydään myös yhdessä läpi kaikille ajankohtaisia asioita (esim. sosiaalinen media, sähköposti, nettipankki). Tietokoneen käytön lisäksi voidaan käsitellä myös tablettien tai älypuhelimien käyttöä. Tunnille voi tuoda oman kannettavan tietokoneen (tai muun älylaitteen). Kurssi on suunnattu aikuisille, joilla on oppimisvaikeuksia. Uudet ja vanhat kurssilaiset ovat tervetulleita!

Opettaja Siiri Suonuuti-Lintumäki 

Kurssi on maksuton 

Ilmoittaudu tästä

  

Ranskaa rennosti 

Tiistaisin klo 17 – 18.30, 4.9.-4.12. (ei tuntia 16.10.) 

Tällä kurssilla on tarkoitus tutustua ranskan alkeisiin rennosti. Unohdamme kielioppikirjat ja opettelemme käytännön tilanteissa tarvittavaa kieltä sekä tutustumme kulttuuriin suullisten ja toiminnallisten harjoitteiden kautta. Lähdemme liikkeelle aivan alkeista, eli mitään ei tarvitse osata valmiiksi. Ryhmä on suunnattu henkilöille, joilla on kielen oppimisen haasteita. Uudet ja vanhat kurssilaiset ovat tervetulleita. Bienvenue! 

Opettaja Renata Sgobba 

Kurssi on maksuton 

Ilmoittaudu tästä

 

Matematiikka mahdolliseksi

Keskiviikkoisin klo 17–195.9.-28.11. (ei tuntia 17.10.) 

Ahdistaako matematiikka tai tuntuuko, ettet muista siitä mitään? Miten matematiikka näkyy arjessa? Kurssilla on tarkoitus avata matematiikan kieltä ja käsitteitä sekä kerrata peruskoulun matematiikan olennaisia asioita. Sisältö muokataan osallistujien toiveiden mukaan. Mahdollisia teemoja ovat peruslaskutoimitukset (yhteen-, vähennys-, kerto- ja jakolasku), laskujärjestys, murto- ja desimaaliluvut, prosenttilaskut, mittayksiköiden muunnokset, yhtälöt, funktiot, geometria sekä sanalliset laskut. Voit halutessasi ottaa oman matematiikan kirjan mukaasi tunneille tai opettaja voi suositella sinulle sopivaa kirjaa. Kurssi on suunnattu nuorille ja aikuisille, joilla on matematiikassa oppimishaasteita.

Opettaja Kirsi Makkonen 

Kurssi on maksuton 

Ilmoittaudu tästä

  

Englantia lukiolaisille 

Torstaisin klo 17.00 – 18.30, 6.9.-13.12. (ei tuntia 18.10.)

Kurssi on tarkoitettu opiskelijoille, jotka kaipaavat lisäapua lukion englannin opiskeluun, ja joilla on lukivaikeus tai muita oppimisvaikeuksia. Kurssilla harjoitellaan lukion englannin opiskelussa tarvittavia välttämättömiä tietoja ja taitoja, joita voi hyödyntää myös kurssin jälkeen itsenäisessä opiskelussa. Kurssilla harjoitellaan sekä kielioppia, sanastoa, lukemista, kuuntelemista, puhumista että kirjoittamista opiskelijoiden toiveiden mukaan. Voit ottaa tunneille mukaan oman oppikirjasi. Uudet ja vanhat kurssilaiset ovat tervetulleita!

Opettaja Pia Danfa 

Kurssi on maksuton 

Ilmoittaudu tästä

 

Vanu-ryhmä – tukea opiskeluun

Torstaisin klo 17.00-18.30, 6.9.-29.11. (ei tuntia 18.10.)

Viikoittain vaihtuvat aiheet: Erilaiset opiskelutekniikat, Muisti ja keskittyminen opinnoissa, Opiskelumotivaatio, Stressin ja jännityksen hallinta opinnoissa, Ajanhallinta ja tehtävien suunnittelu opinnoissa, Ryhmässä toimiminen ja vuorovaikutus, Lukeminen ja kirjoittaminen, sekä vieraiden kielten ja matematiikan opiskelu. Ryhmä on tarkoitettu 15-29-vuotiaille nuorille, joilla on oppimisvaikeuksia. 

Opettaja Aija Lund 

Kurssi on maksuton

Ilmoittaudu tästä

 

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautumislinkit löytyvät kunkin kurssin kuvauksen alta. Ilmoittautuminen on sitova kaksi viikkoa ennen kurssin alkua. Tämän jälkeen peritään täysi kurssimaksu (50 euroa). Jos et pääse osallistumaan kurssille, muista perua osallistumisesi sähköpostitse tai puhelimitse. Pelkkä tunnille tulematta jättäminen ei riitä perumiseksi. 

 

Lisätiedot 

Satu Hirvonen puh. 040 7291 423 satu.hirvonen(at)lukihero.fi 

Erilaisen oppimisen keskus, Vilhonkatu 4 B 13, 00100 Helsinki

 

Tietosuojaseloste HERO-opiston osallistujarekisteri