Kurssit

● kevät 2019

Kurssit on suunnattu vähintään 15-vuotiaille nuorille ja aikuisille, joilla on lukivaikeus tai muita oppimisvaikeuksia. Ryhmät etenevät rauhallisesti ja ryhmäkoko on pieni. Kurssit järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa. 

 

Muutokset ovat mahdollisia.

 

 

Englannin alkeisjatko

Maanantaisin klo 17 – 18.30, 4.2.–13.5. (ei tuntia 18.2. eikä 22.4.)

Kurssilla keskitytään arjessa tarvittavan englannin sanavaraston kartuttamiseen ja viestintätilanteiden harjoitteluun. Käsiteltäviä aihealueita ovat mm. asuminen, opiskelu, työ, huvit, ostokset, liikkuminen, turvallisuus, luonto ja ympäristö. Kurssi soveltuu englantia jo vähän opiskelleille henkilöille, joilla on oppimisvaikeuksia. Vanhat ja uudet kurssilaiset ovat tervetulleita! Tunneilla käytetään Everyday English -kirjasarjaa (1-3, oman taitotason mukaan). Voit halutessasi ottaa tunneille oman oppikirjasi.

Opettaja Pia Danfa

Hinta kurssi on maksuton (tuettu Opintokeskus Siviksen opintosetelituella)

Paikka HERO, Vilhonkatu 4 B 13, 00100 Helsinki

Ilmoittaudu tästä

 

Rohkeutta rupatteluun – englannin puhekurssi

Maanantaisin klo 17 – 18.30, 11.2.–27.5. (ei tuntia 18.2., 4.3. eikä 22.4.)

Kurssilla keskitytään englannin suullisen kielitaidon parantamiseen. Tavoitteena on antaa osallistujille varmuutta arjen puhetilanteisiin ja päästä eroon ajatuksesta, että puhua voi vasta kun varmasti osaa. Sanastoa ja kielioppia opitaan puhumalla, natiivin opettajan ohjauksessa. Tunneilla edetään rauhallisesti ja rennosti. Ryhmä sopii vähintään englannin alkeet osaaville henkilöille, joilla on kielen oppimisen haasteita. Vanhat ja uudet kurssilaiset ovat tervetulleita. So come on, let’s talk!

Opettaja Will Martin

Hinta  kurssi on maksuton (tuettu Opintokeskus Siviksen opintosetelituella)

Paikka HERO, Vilhonkatu 4 B 13, 00100 Helsinki

Ilmoittaudu tästä

 

Ranskaa rennosti

Tiistaisin klo 17 – 18.30, 12.2.-21.5. (ei tuntia 19.2., 18.3. eikä 30.4.)

Tällä kurssilla on tarkoitus tutustua ranskan alkeisiin rennosti. Unohdamme kielioppikirjat ja opettelemme käytännön tilanteissa tarvittavaa kieltä sekä tutustumme kulttuuriin pelien ja suullisten harjoitteiden kautta. Etenemme rauhallisesti ja kertaamme aikaisemmin ryhmässä opiskeltua, eli mitään ei tarvitse osata valmiiksi. Vanhat ja uudet opiskelijat ovat tervetulleita! Ryhmä on suunnattu henkilöille, joilla on kielen oppimisen haasteita. Ryhmään otetaan enintään 12 osallistujaa. Tervetuloa, bienvenue!

Opettaja Renata Sgobba

Hinta  kurssi on maksuton (tuettu Opintokeskus Siviksen opintosetelituella)

Paikka HERO, Vilhonkatu 4 B 13, 00100 Helsinki

Ilmoittaudu tästä

 

Atk-klubi

Joka toinen tiistai 29.1.–21.5. (29.1., 12.2., 26.2., 12.3., 26.3., 9.4., 23.4., 7.5. ja 21.5.)

klo 17 – 20

Kurssin tarkoituksena on antaa osallistujille tukea juuri sillä tietotekniikan osa-alueella, jossa he sitä kaipaavat. Osallistujat voivat tuoda tunnille mukaan oman projektinsa (esim. opinnäytetyön) ja saada sen tekemiseen ohjausta. Kurssilaisten toiveiden mukaan käydään myös yhdessä läpi kaikille ajankohtaisia asioita (esim. sosiaalinen media, sähköposti, nettipankki). Tietokoneen käytön lisäksi voidaan käsitellä myös tablettien tai älypuhelimien käyttöä. Tunnille voi tuoda oman kannettavan tietokoneen (tai muun älylaitteen). Kurssi on suunnattu aikuisille, joilla on oppimisvaikeuksia.

Opettajat Siiri Suonuuti-Lintumäki ja Mira Tiinanen

Hinta kurssi on maksuton (tuettu Opintokeskus Siviksen opintosetelituella)

Paikka HERO, Vilhonkatu 4 B 13, 00100 Helsinki

Ilmoittaudu tästä

 

Matematiikka mahdolliseksi

Keskiviikkoisin klo 17–19, 13.2.-22.5. (ei tuntia 20.2., 1.5. eikä 8.5.)

Ahdistaako matematiikka tai tuntuuko, ettet muista siitä mitään? Miten matematiikka näkyy arjessa? Kurssilla on tarkoitus avata matematiikan kieltä ja käsitteitä sekä kerrata peruskoulun matematiikan olennaisia asioita. Sisältö muokataan osallistujien toiveiden mukaan. Mahdollisia teemoja ovat peruslaskutoimitukset (yhteen-, vähennys-, kerto- ja jakolasku), laskujärjestys, murto- ja desimaaliluvut, prosenttilaskut, mittayksiköiden muunnokset, yhtälöt, funktiot, geometria sekä sanalliset laskut. Voit halutessasi ottaa oman matematiikan kirjan mukaasi tunneille tai opettaja voi suositella sinulle sopivaa kirjaa. Kurssi on suunnattu nuorille ja aikuisille, joilla on matematiikassa oppimishaasteita. Vanhat ja uudet kurssilaiset ovat tervetulleita!

Opettaja Kirsi Makkonen

Hinta kurssi on maksuton (tuettu Opintokeskus Siviksen opintosetelituella)

Paikka HERO, Vilhonkatu 4 B 13, 00100 Helsinki

Ilmoittaudu tästä

 

Englantia lukiolaisille

Torstaisin klo 17.00 – 18.30, 14.2.–23.5. (ei tuntia 21.2. eikä 18.4.)

Kurssi on tarkoitettu opiskelijoille, jotka kaipaavat lisäapua lukion englannin opiskeluun, ja joilla on lukivaikeus tai muita oppimisvaikeuksia. Kurssilla harjoitellaan lukion englannin opiskelussa tarvittavia välttämättömiä tietoja ja taitoja, joita voi hyödyntää myös kurssin jälkeen itsenäisessä opiskelussa. Kurssilla harjoitellaan sekä kielioppia, sanastoa, lukemista, kuuntelemista, puhumista että kirjoittamista opiskelijoiden toiveiden mukaan. Voit ottaa tunneille mukaan oman oppikirjasi. Vanhat ja uudet kurssilaiset ovat tervetulleita!

Opettaja Pia Danfa

Hinta kurssi on maksuton (tuettu Opintokeskus Siviksen opintosetelituella)

Paikka HERO, Vilhonkatu 4 B 13, 00100 Helsinki

Ilmoittaudu tästä

 

VANU-ryhmä – tukea opiskeluun

Torstaisin klo 17-18.30, 7.2.-4.4.2019 (ei tuntia 21.2.)

Kenelle 15-29-vuotiaille opiskeleville ja opiskelemaan aikoville nuorille, joilla oppimisvaikeuksia

Aiheet:

  • Erilaiset opiskelutekniikat
  • Opiskelumotivaatio
  • Keskittyminen, muisti ja ajanhallinta
  • Vuorovaikutus ja ryhmässä toimiminen
  • Stressin ja jännityksen hallinta opinnoissa
  • Lukemisen ja kirjoittamisen tekniikat, vieraiden kielten ja matematiikan opiskelu

Opettaja Aija Lund

Hinta maksuton

Paikka HERO, Vilhonkatu 4 B 13, 00100 Helsinki

Lisätiedot Marika Lius marika.lius(at)lukihero.fi ja  Asta Kohtala asta.kohtala(at)lukihero.fi

Ilmoittaudu tästä

 

 

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautumislinkit löytyvät kunkin kurssikuvauksen alta. Ilmoittautuminen tapahtuu Sivisverkon (tai Ilmonetin kautta). Huomaathan, että voit ilmoittautua kurssille ilman kirjautumista Sivisverkkoon. Ilmoittautuminen on sitova kaksi viikkoa ennen kurssin alkua. Tämän jälkeen peritään täysi kurssimaksu (25/50 euroa). Jos et pääse osallistumaan kurssille, muista perua osallistumisesi sähköpostitse tai puhelimitse. Pelkkä tunnille tulematta jättäminen ei riitä perumiseksi. 

 

Lisätiedot 

Satu Hirvonen puh. (09) 6869 3533 satu.hirvonen(at)lukihero.fi 

 

Tietosuojaseloste HERO-opiston osallistujarekisteri