Harrastusryhmät ● Työpajat

Kevät 2018

Harrasteryhmät ja työpajat ovat suunnattu henkilöille, joilla on oppimisvaikeuksia. Ne ovat pienryhmiä ja etenevät rauhallisesti.

Tunnit pidetään pääosin Erilaisen oppimisen keskuksessa, osoitteessa Vilhonkatu 4 B 13, 00100 Helsinki. Muutokset ovat mahdollisia.

 

Erilaisten oppijoiden luistelu

Tiistaisin klo 18.00 – 19.00

9.1. – 24.4. (ei tuntia 20.2.tuntia)

Ryhmä suunnattu henkilöille, joilla on oppimisvaikeuksia. Ryhmä sopii kaikenikäisille ja -tasoisille luistelijoille. Alle kouluikäiset lapset voivat osallistua vanhemman kanssa. Luistelu harjoittaa karkeamotoriikkaa, koordinaatiota, ja tasapainon hallintaa. Tarkoituksena on saada onnistumisen kokemuksia ja nauttia luistelusta. Luistelu järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin liikuntaviraston kanssa.

Ohjaaja Johanna Patronen

Paikka Pirkkolan jäähalli 2 (Plotinrinne 8, 00630 Helsinki),

Pukukaappi, missä osallistujat kokoontuvat ja vaihtavat varusteensa, ovessa lukee Liike.

Hinta 80 euroa (kurssilaisen vanhempi saa osallistua maksutta tunneille)

 

Rakennetaan sanavarasto 6–8-vuotiaille

lauantaisin klo 11.30 – 13.30

3.3. – 14.4. (ei tuntia 31.3.)

Ryhmässä luemme lastenkirjallisuutta ja eläydymme tarinoiden maailmaan. Etsimme sieltä erilaisia mielenkiintoisia sanoja, jotka lapset kirjoittavat ja kuvittavat. Sanat lajitellaan omiksi sanaluokikseen, jotka voivat olla erikoisia, hassuja tai jännittäviä. Kun sanavarasto on rakennettu, keksimme sanoilla tarinoita, runoja tai vaikka laulun sanoituksia. Lopuksi leikimme ja verryttelemme sanojen kanssa ja luomme niille liike- tai äänimaailmoja.Työpaja suunnattu henkilöille, joilla on oppimisvaikeuksia.

Ohjaaja Tiina Åhlgren

Hinta 80 euroa

 

Eläinseikkailu 3–5-vuotiaille

lauantaisin klo 10.30 – 11.30

3.3. – 14.4. (ei tuntia 31.3.)

Eläydymme mielikuvituksen, kielen ja kirjallisuuden ihmeelliseen maailmaan. Ryhmässä luetaan, kerrotaan ja keksitään eläintarinoita, leikitään ja lorutellaan eläinrunojen ja -lorujen tahdissa sekä seikkaillaan kuvitteellisessa taikametsässä. Jokainen lapsi saa piirtää tai askarrella oman nimikkoeläimensä ja luoda sille tarinan.

Sanataidetehtävien ja leikkien kautta lapsi kuuntelee, kertoo ja rakentaa omaa kieltään ja itsetuntoaan.

Jokaista lasta kannustetaan itsensä ilmaisuun ja mielikuvituksen käyttämiseen hänen omista lähtökohdistaan käsin.

Sanataiteessa pyritään kehittämään lapsen kielitietoisuutta, sanavarastoa ja ilmaisua taiteen ja luovuuden avulla. Opetus on elämyksellistä ja vuorovaikutteista, ja sen tavoitteena on herättää lapsen kiinnostusta kieleen, lukemiseen ja kirjoittamiseen.

Ohjaaja Tiina Åhlgren

Hinta 45 euroa

 

Rumpuryhmä 7–12-vuotiaille 

Lauantaisin klo 1415

3.3.14.4. (ei tuntia 31.3.) 

Djemberyhmässä harjoitellaan itseilmaisua rytmin keinoin. Rumpujen soitto vahvistaa rytmitajua, keskittymiskykyä ja sosiaalisia taitoja. 

Omia rumpuja ei tarvitse hankkia osallistuakseen ryhmään. 

Ryhmä suunnattu henkilöille, joilla on oppimisvaikeuksia. 

Ohjaaja Cheikh Danfa 

Hinta 45 euroa 

 

Lapsi–aikuinen-jooga (3–4-vuotiaille lapsille)

Lauantaisin klo 9.30 – 10.30

10.3., 17.3. & 24.3.

Jooga on lempeää harjoitusta keholle ja mielelle. Sen avulla lapsi voi vahvistaa kehonhallintaa, kehittää koordinaatiota, lisätä voimaa, oppia keskittymistä ja kärsivällisyyttä. Lisäksi jooga lisää lapsen kehontuntemusta ja lapsen tietoisuutta omasta hengityksestään.

Aikuinen-lapsi joogatunnilla joogataan yhdessä lapsilähtöisesti niin, että aikuinen pääsee mukaan lasten joogan leikkisään maailmaan.

Tunnit aloitetaan jutustelulla yhteisessä aloituspiirissä. Aloituspiirin jälkeen lämmittelemme kehoa ja teemme lempeitä hengitysharjoituksia. Tunti jatkuu erilaisten lapsille soveltuvien jooga-asentojen merkeissä kulloisenkin teeman mukaisesti. Jokainen joogatunti päättyy rauhoittavaan rentoutumiseen.

Joogassa ei kilpailla, jokainen lapsi voi toimia oman taitotasonsa mukaisesti.

Joogatunnit ovat kokonaisvaltaisia ja innostavia. Tunneilla huomioidaan lapsen kehitystaso tunne- ja vuorovaikutustaitoja unohtamatta. Erilaisten asentojen ja liikkeiden lisäksi keskitytään hengitykseen ja rentoutumiseen. Aikuinen – lapsijoogassa tehdään asioita leikkisästi yhdessä erilaisten mielikuvitusta rikastuttavien tarinoiden siivittäminä.

Mukaan tunneille tarvitset vain joustavat vaatteet ja iloisen mielen

Ohjaaja Tuija Heino

Hinta 20 euroa

 

Lastenjooga 5–7-vuotiaille

Lauantaisin klo 10.30 – 11.30

10.3., 17.3. & 24.3.

Lasten joogatunnit ovat kokonaisvaltaisia ja innostavia. Tunneilla huomioidaan lapsen kehitystaso tunne- ja vuorovaikutustaitoja unohtamatta. Erilaisten asentojen ja liikkeiden lisäksi keskitytään hengitykseen ja rentoutumiseen. Lastenjoogassa tehdään asioita leikkisästi yhdessä erilaisten mielikuvitusta rikastuttavien tarinoiden siivittäminä.

Tunnit aloitetaan jutustelulla yhteisessä aloituspiirissä. Aloituspiirin jälkeen lämmittelemme kehoa ja teemme lempeitä hengitysharjoituksia. Tunti jatkuu erilaisten lapsille soveltuvien jooga-asentojen merkeissä kulloisenkin teeman mukaisesti. Näitä leikkisiä harjoituksia voidaan tehdä yksin, pareittain tai vaikka koko ryhmä yhdessä. Jokainen joogatunti päättyy rauhoittavaan rentoutumiseen. Joogassa ei kilpailla, jokainen lapsi voi toimia oman taitotasonsa mukaisesti.

Jooga on lempeää harjoitusta keholle ja mielelle. Sen avulla lapsi voi vahvistaa kehonhallintaa, kehittää koordinaatiota, lisätä voimaa, oppia keskittymistä ja kärsivällisyyttä. Lisäksi jooga lisää lapsen kehontuntemusta ja lapsen tietoisuutta omasta hengityksestään.

Mukaan tunneille tarvitset vain joustavat vaatteet ja iloisen mielen.

Ohjaaja Tuija Heino

Hinta 20 euroa

 

Opi tanssien – Street dance -työpaja

Lauantaisin klo 13.30 – 15.30

21.4., 28.4. & 5.5.

Työpajassa tutustumme hiphopin perusteisiin ja liikekieleen. Ryhmän taitotasoa kuunnellen teemme lyhyitä kompositioita ja hiphopin perusliikeitä.

Lopuksi toteutamme ryhmän kanssa koreografian/demon työpajan aikana opituista asioista, jonka esitämme mahdollisesti viimeisellä kerralla.

Aiempaa tanssitaustaa ei työpajaan osallistuminen vaadi, ainoastaan avoin groovaava mieli ja heittäytyminen on plussaa.

Työpaja suunnattu henkilöille, joilla on oppimisvaikeuksia. Vähimmäisikäraja on 10 vuotta.

Ohjaaja Sonja Tamminen

Hinta 25 euroa

 

Liikkuen ja leikkien -bändityöpaja 7–12-vuotiaille

Lauantaisin klo 10 – 13

21.4. & 28.4.

Työpajassa käydään läpi yhteissoiton alkeita monenlaisin keinoin mm. tanssien, liikkuen, värien ja rytmien sanallistamisen avulla. Tavoitteena on motivoida ja innostaa lapsia bändisoitannan iloihin. Ryhmässä soittaminen ja liikkuminen aktivoi aivoja, motoriikkaa, tehostaa oppimista, muistia sekä kehittää keskittymistä ja tarkkaavaisuutta. Perinteisten bändisoitinten lisäksi käytetään iPadeja tai Android-tabletteja.

Aikaisempaa soittokokemusta tai nuotinlukutaitoja ei tarvita.

Työpaja suunnattu henkilöille, joilla on oppimisvaikeuksia.

Ohjaaja Jussi Liski, apuohjaaja Sini Hämäläinen

Hinta 60 euroa

 

Luovan piirtämisen työpaja 15–99-vuotiaille

Sunnuntaisin klo 11.00 – 14.00

18.3. & 25.3.

Erilaisten tehtävien kautta haetaan rohkeutta omaan ilmaisuun ja kehitetään käden ja aivojen yhteistyötä. Kurssilla ei opetella teknisesti oikeaa tai väärää tapaa piirtää. Lähtökohtana on innostus, luovuus ja oman ilmaisunsa löytäminen.

Osallistuja hankkii itse välineet työpajalle.

Varaa mukaan ainakin 1mm ja 3mm mustat tussit, piirustuslehtiö (A4), värilliset huopakynät ja puuvärit.

Työpaja suunnattu henkilöille, joilla on oppimisvaikeuksia.

Ohjaaja Kiira Koivunen

Hinta 25 euroa

 

Ilmoittautuminen

osoitteessa www.lukihero.fi/ilmoittautuminen

tai sähköpostitse osoitteeseen ilmoittautuminen@lukihero.fi

 

Lisätiedot

Marika Kivilehto puh. 040 5474 687, marika.kivilehto(at)lukihero.fi

Helsingin seudun erilaiset oppijat ry (HERO), Vilhonkatu 4 B 13, 00100 Helsinki

 

Teatterikerho 8–12-vuotiaille

Keskiviikkoisin klo 17–18.30

17.1–16.5

Teatterin harrastaminen on hauskaa, se antaa lapsille ainutkertaisia ja unohtumattomia kokemuksia teatteritaiteen ihmeellisessä maailmassa. Toiminta on ryhmälähtöistä ja sen tavoitteena on tuottaa onnistumisia ja tutkimusmatkoja niin itseen, ryhmäläisiin ja vaikka koko ympäröivään maailmaan.

Kerho soveltuu kaikille eikä ennakkotaitoja vaadita. Teatteri tukee mm. itsetuntoa, oppimista sekä omaa ilmaisua.

Ryhmä valmistaa yhteisistä havainnoista ja innostuksista kevään aikana näytelmän, jota kutsutaan katsomaan perheet ja tuttavat.

Ohjaaja Minna Mäkinen

Paikka Lasten ja nuorten teatteri Paja Teatteri Paja (Oulunkylän puukoulu Teinintie 8)

Hinta 195 euroa

Ilmoittautuminen ja lisätiedot Minna Mäkinen 050 538 9692