Yleisötilaisuudet • syksy 2017

Yleisötilaisuudet järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa, ja ne ovat maksuttomia ja kaikille avoimia!

Ei ennakkoilmoittautumista

Muutokset ovat mahdollisia.

 

Digipolku työelämään

Keskiviikko 13.9. klo 17.30–18.30

Opintokeskus Sivis toteuttaa vuosina 2017 – 2019 ESR-rahoitteisen valtakunnallisen hankkeen Digipolku töihin yhdessä Seinäjoen Koulutuskuntayhtymän kanssa. Hankkeen tavoitteena on edistää ammatillisessa koulutuksessa ja työelämässä vaadittavien digitaitojen kehittymistä maahanmuuttajien ja muiden riittämättömät/heikot digitaidot omaavien henkilöiden keskuudessa.

Hankkeesta kertoo Anne Ilvonen, viestintä- ja innovointipäällikkö Opintokeskus Siviksestä

 

Eläinkuvanuotit – Hauska ja helppo tapa oppia soittamaan!

Keskiviikko 11.10. klo 17.00–18.30

Hannu Annalan kehittämä Eläinkuvanuotit on uusi menetelmä ja selkomateriaali musiikin oppimiseen monille kohderyhmille. Sen avulla myös lapset, seniorit ja erilaiset oppijat voivat nopeasti soittaa useilla eri soittimilla, esimerkiksi kosketinsoittimilla, kitaralla, ukulelella, kellopelillä, pikkukanteleella ja soivilla putkilla (boomwhackers).

Helppotajuisen selkomateriaalin ansiosta kehittyminen on nopeaa ja hauskaa. Keväällä 2017 julkaistiin Eläinkuvanuotit-vihko (Tevella Oy, Tampere), jossa on yli 40 kuvanuotinnettua kappaletta. Menetelmään kuuluu myös magneettinuotit ja -taulut, joiden avulla oppiminen on hauskaa, vaikkapa omia sävelmiä tekemällä.

Kuvanuottien avulla myös yhteissoiton aloittaminen on entistä helpompaa. Eläinkuvanuotit-työpajassa on mahdollista hankkia erilaista kuvanuottimateriaalia. Halukkaat voivat tuoda tapahtumaan mukanaan edellä mainittuja soittimia. Tervetuloa vaikka koko perheen voimin!

P.S Eläinkuvanuotit-musiikkipaja sopii myös lasten ja nuorten musiikkiryhmien ohjaajille sekä seniorien viriketoimintaa ohjaaville, musiikkiterapeuteille jne.

Menetelmää esittelee kuvanuottien kehittäjä, musiikinopettaja Hannu Annala

 

Tapahtumapaikka

Erilaisen oppimisen keskus, Vilhonkatu 4 B 13, Helsinki

 

Lisätiedot

Satu Hirvonen, 040 7291 423, satu.hirvonen(at)lukihero.fi