Kurssit • syksy 2017

Kurssit on suunnattu vähintään 15-vuotiaille henkilöille, joilla on lukivaikeus tai muita oppimisvaikeuksia. Ryhmät etenevät rauhallisesti ja ryhmäkoko on pieni. Kurssit järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

Tunnit pidetään Erilaisen oppimisen keskuksessa, osoitteessa Vilhonkatu 4 B 13.

Muutokset ovat mahdollisia.

Opiskelutaidot ja kirjoittaminen

 

Apua kirjoittamiseen

Maanantaisin klo 17.00 – 18.45, 11.12. asti

Kurssilla kirjoitetaan erilaisia tekstilajeja ryhmän tarpeiden mukaan. Tunneilla voi myös tehdä opettajan avustamana omia opiskeluun tai työhön liittyviä kirjoitelmia, kuten esseitä tai tutkielmia. Yhdessä käydään läpi kielenhuoltoa ja virkkeen muodostamista. Kurssin sisältö muokkautuu kuitenkin pitkälti opiskelijoiden tarpeiden mukaan, ja kurssi on suunnattu niille lukiolaisille, opiskelijoille tai työntekijöille, joilla on lukivaikeus tai muita oppimisvaikeuksia. Ryhmään otetaan enintään 10 osallistujaa.

Opettaja Paula Halme

Kurssi on maksuton

 

Vanu-ryhmä – tukea opiskeluun

Torstaisin klo 16.00 – 18.00, 19.10.–7.12.

Viikoittain vaihtuvat aiheet: ➢ Erilaiset opiskelutekniikat ➢ Muisti ja keskittyminen opinnoissa ➢ Opiskelumotivaatio ➢ Stressin ja jännityksen hallinta opinnoissa ➢ Ajanhallinta ja tehtävien suunnittelu opinnoissa ➢ Ryhmässä toimiminen ja vuorovaikutus ➢ Lukeminen ja kirjoittaminen, sekä vieraiden kielten ja matematiikan opiskelu.

Ryhmä on osa Vaikuttavaa tukea nuorten elämän poluilla (VANU) -hanketta, jonka rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö ja jonka toteuttaa Kuntoutussäätiö yhdessä Helsingin seudun erilaiset oppijat ry:n (HERO), Nyyti ry:n ja Leikkiväki ry:n kanssa.

Ohjaamassa kullakin kerralla kyseisen teeman asiantuntijapsykologi tai erityispedagogi

Kurssi on maksuton

 

Kielikurssit

Englannin alkeisjatko

Maanantaisin klo 17.00 – 18.30, 4.9.–27.11.

Kurssilla keskitytään arjessa tarvittavan sanavaraston kartuttamiseen ja viestintätilanteiden harjoitteluun. Käsiteltäviä aihealueita ovat mm. asuminen, opiskelu, työ, huvit, ostokset, liikkuminen, turvallisuus, luonto ja ympäristö. Kurssi soveltuu englantia jo vähän opiskelleille henkilöille, joilla on oppimisvaikeuksia. Voit ottaa tunneille oman oppikirjasi, jos sinulla sellainen on. Ryhmään otetaan enintään 10 osallistujaa.

Opettaja Pia Danfa

Kurssi on maksuton

 

Englantia lukiolaisille

Torstaisin klo 17.00 – 18.30, 7.9.–7.12. (ei tuntia 19.10.)

Kurssi on tarkoitettu opiskelijoille, jotka kaipaavat lisäapua lukion englannin opiskeluun, ja joilla on lukivaikeus tai muita oppimisvaikeuksia. Kurssilla harjoitellaan lukion englannin opiskelussa tarvittavia välttämättömiä tietoja ja taitoja, joita voi hyödyntää myös kurssin jälkeen itsenäisessä opiskelussa. Kurssilla harjoitellaan sekä kielioppia, sanastoa, lukemista, kuuntelemista, puhumista että kirjoittamista opiskelijoiden toiveiden mukaan. Voit ottaa tunneille mukaan oman oppikirjasi. Ryhmään otetaan enintään 10 osallistujaa.

Opettaja Pia Danfa

Kurssi on maksuton

 

Tietotekniikka

Atk-klubi

Tiistait 19.9., 10.10., keskiviikko 1.11., tiistait 7.11., 21.11. ja 12.12. klo 17.00-20.00

Kurssin tarkoituksena on antaa osallistujille tukea juuri sillä tietotekniikan osa-alueella, jossa he sitä kaipaavat. Osallistujat voivat tuoda tunnille mukaan oman projektinsa (esim. opinnäytetyön) ja saada sen tekemiseen ohjausta. Kurssilaisten toiveiden mukaan käydään myös yhdessä läpi kaikille ajankohtaisia asioita (esim. sosiaalinen media, sähköposti, nettipankki). Tietokoneen käytön lisäksi voidaan käsitellä myös tablettien, älypuhelimien tai digikameroiden käyttöä. Tunnille voi tuoda oman kannettavan tietokoneen (tai muun älylaitteen). Kurssi on suunnattu henkilöille, joilla on oppimisvaikeuksia. Ryhmään otetaan enintään 10 osallistujaa.

Opettaja Siiri Suonuuti-Lintumäki

Kurssi on maksuton

 

Ilmoittautuminen

osoitteessa www.lukihero.fi/ilmoittautuminen

tai sähköpostitse osoitteeseen ilmoittautuminen(at)lukihero.fi

 

Lisätiedot

Satu Hirvonen puh. 040 7291 423, satu.hirvonen(at)lukihero.fi

Erilaisen oppimisen keskus, Vilhonkatu 4 B 13, Helsinki