Kurssit • kevät 2017

Kurssit on suunnattu vähintään 15-vuotiaille henkilöille, joilla on lukivaikeus tai muita oppimisvaikeuksia. Ryhmät etenevät rauhallisesti ja ryhmäkoko on pieni. Kurssit järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

Tunnit pidetään Erilaisen oppimisen keskuksessa, osoitteessa Vilhonkatu 4 B 13.

 

Opiskelutaidot ja kirjoittaminen

 

Kirjoitus ketteräksi

Maanantaisin klo 17.00 – 18.30, 6.2. – 22.5.  (ei tuntia 10.4., 17.4. eikä 1.5.)

Kurssilla kirjoitetaan erilaisia tekstilajeja ryhmän tarpeiden mukaan. Tunneilla voi myös tehdä opettajan avustamana omia opiskeluun tai työhön liittyviä kirjoitelmia, kuten esseitä tai tutkielmia. Yhdessä käydään läpi kielenhuoltoa ja virkkeen muodostamista. Kurssin sisältö muokkautuu kuitenkin pitkälti opiskelijoiden tarpeiden mukaan, ja kurssi sopii erityisesti niille lukiolaisille, opiskelijoille tai työntekijöille, joilla on lukivaikeus tai muita oppimisvaikeuksia.

Opettaja Paula Halme

Kurssi on maksuton

 

Vanu-ryhmä (Vaikuttavaa tukea nuorten elämänpoluilla)

Torstaisin klo 16 – 18, 6.4. – 8.6. (ei tuntia 13.4. ja 25.5.)

Tarvitsetko apua opiskeluvaikeuksiin tai arjen hallinnan vaikeuksiin? Tuntuuko opiskelu tai arjen tehtävien hallinta toisinaan raskaalta?

Kuntoutussäätiö ja Helsingin seudun erilaiset oppijat ry (HERO) järjestävät yhdessä kurssin nuorille (15-29-vuotiaille) opiskeluvaikeuksien ja hyvinvoinnin tukemiseksi. Ryhmän teemoina ovat opiskelutaidot, ajanhallinta, omat vahvuudet ja voimavarat, sekä hyvinvoinnin ja jaksamisen edistäminen. Ryhmästä saat tietoa opiskelun vaikeuksista sekä käytännönläheisiä keinoja selviytyä näistä pulmista. Lisäksi ryhmissä tapaat muita nuoria ja voit jakaa omia kokemuksiasi muiden kanssa erilaisten harjoitteiden avulla. Ryhmät kokoontuvat kahdeksan kertaa kahden tunnin ajan. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa / ryhmä.

Tuntien teemat ja ohjaajat löydät täältä: http://www.lukihero.fi/vaikuttavaa-tukea-nuorten-elamanpoluilla-vanu-hanke/

Kurssi on maksuton

Kielikurssit

 

Englannin alkeisjatko

Maanantaisin klo 17.00 – 18.30, 6.9. – 29.11.

Kurssilla keskitytään arjessa tarvittavan sanavaraston kartuttamiseen ja viestintätilanteiden harjoitteluun. Käsiteltäviä aihealueita ovat mm. arkipäivän tilanteet, perhesuhteet, työ, harrastukset sekä ostoksilla ja ravintolassa asiointi. Kurssi sopii niille jotka eivät ole aikaisemmin opiskelleet englantia ja niille, jotka kaipaavat kertausta alkeissa.

Opettaja Pia Danfa

Kurssi on maksuton

 

Englantia lukiolaisille

Torstaisin klo 17.00 -18.30, 9.2.–11.5. (ei tuntia 13.4.)

Kurssi on tarkoitettu opiskelijoille, jotka kaipaavat lisäapua lukion englannin opiskeluun, ja joilla on lukivaikeus tai muita oppimisvaikeuksia. Kurssilla harjoitellaan lukion englannin opiskelussa tarvittavia välttämättömiä tietoja ja taitoja, joita voi hyödyntää myös kurssin jälkeen itsenäisessä opiskelussa. Kurssilla harjoitellaan sekä kielioppia, sanastoa, lukemista, kuuntelemista, puhumista että kirjoittamista opiskelijoiden toiveiden mukaan. Voit ottaa tunneille mukaan oman oppikirjasi. Ryhmään otetaan enintään 10 osallistujaa.

Opettaja Pia Danfa

Kurssi on maksuton

 

Abi-englanti

Ma–pe 20.–24.2. klo 12.00–16.00

Tällä ylioppilaskirjoituksiin valmentavalla kurssilla harjoitellaan tekstin ymmärtämistä, laajennetaan sanavarastoa, tuotetaan kirjoitelmia ja kerrataan keskeisimpiä kielioppirakenteita. Kurssi on suunnattu abeille, joilla on lukivaikeus tai muita oppimisvaikeuksia. Materiaaleina käytetään mm. vanhoja yo-kokeita, ajankohtaisia artikkeleita ja uutisia sekä kielioppiharjoituksia jokaisen opiskelijan yksilölliset tarpeet huomioon ottaen. Kurssilla käytetään opiskelun tukena Otavan Abi englanti -kirjaa. Ryhmään otetaan enintään 10 osallistujaa.

Opettaja Pia Danfa

Kurssi on maksuton

 

Tietotekniikka

 

Atk-klubi

Tiistaisin klo 17.00-20.00, joka toinen viikko (parilliset viikot) 7.2. alkaen

Kurssin tarkoituksena on antaa osallistujille tukea juuri sillä tietotekniikan osa-alueella, jossa he sitä kaipaavat. Osallistujat voivat tuoda tunnille mukaan oman projektinsa (esim. opinnäytetyön) ja saada sen tekemiseen ohjausta. Kurssilaisten toiveiden mukaan käydään myös yhdessä läpi kaikille ajankohtaisia asioita (esim. sosiaalinen media, sähköposti, nettipankki). Tietokoneen käytön lisäksi voidaan käsitellä myös tablettien, älypuhelimien tai digikameroiden käyttöä. Tunnille voi tuoda oman kannettavan tietokoneen (tai muun älylaitteen). Kurssi on suunnattu henkilöille, joilla on oppimisvaikeuksia. Ryhmään otetaan enintään 10 osallistujaa.

Opettaja Siiri Suonuuti-Lintumäki

Kurssi on maksuton

 

 

Ilmoittautuminen

osoitteessa www.lukihero.fi/ilmoittautuminen

tai sähköpostitse osoitteeseen ilmoittautuminen(at)lukihero.fi

 

Lisätiedot

Erilaisen oppimisen keskus, Vilhonkatu 4 B 13, Helsinki, puh. (09) 6869 3500

Marika Kivilehto puh. 040 5474 687, marika.kivilehto(at)lukihero.fi