Harrastusryhmät • Työpajat • syksy 2017

Syksy 2017

Harrasteryhmät ja työpajat ovat suunnattu henkilöille, joilla on oppimisvaikeuksia. Ne ovat pienryhmiä ja etenevät rauhallisesti.

Tunnit pidetään pääosin Erilaisen oppimisen keskuksessa, osoitteessa Vilhonkatu 4 B 13, 00100 Helsinki.

Muutokset ovat mahdollisia.

 

Erilaisten oppijoiden luistelu

Tiistaisin klo 18.00 – 19.00, 12.9. – 12.12.2017 (ei tuntia 17.10.)

Ryhmä suunnattu henkilöille, joilla on oppimisvaikeuksia. Ryhmä sopii kaikenikäisille ja -tasoisille luistelijoille. Alle kouluikäiset lapset voivat osallistua vanhemman kanssa. Luistelu harjoittaa karkeamotoriikkaa, koordinaatiota, ja tasapainon hallintaa. Tarkoituksena on saada onnistumisen kokemuksia ja nauttia luistelusta. Luistelu järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin liikuntaviraston kanssa.

Ohjaajat Jenni Patronen & Johanna Patronen

Hinta 80 euroa (kurssilaisen vanhempi saa osallistua maksutta tunneille)

Paikka Pirkkolan jäähalli 2 (Plotinrinne 8, 00630 Helsinki)

 

Djembe-rumputyöpajat

1) 7–12-vuotiaille, lauantaisin klo 10.00 – 12.00, 9.9. & 16.9.

2) aikuisille, lauantaisin klo 11.00 – 13.00, 11.11. & 18.11.

Työpajan aikoina pidetään ruoka/juomatauko, omat eväät mukaan

 Djembe-rumputyöpajoissa harjoitellaan itseilmaisua rytmin keinoin. Rumpujen soitto vahvistaa rytmitajua, keskittymiskykyä ja sosiaalisia taitoja.

Työpajat on suunnattu henkilöille, joilla on oppimisvaikeuksia.

Ohjaaja Cheikh Danfa

Hinta 30 euroa

  

Street dance työpaja lapsille ja nuorille

lauantaisin klo 13.00 – 15.00, 23.9. & 30.9.

  • Työpajan aikana pidetään ruoka/juomatauko, omat eväät mukaan

Työpajoissa tutustumme hiphopin perusteisiin ja liikekieleen. Ryhmän taitotasoa kuunnellen teemme lyhyitä kompositioita ja hiphopin perusliikeitä.

Lopuksi toteutamme ryhmän kanssa koreografian/demon työpajan aikana opituista asioista, jonka esitämme mahdollisesti viimeisellä kerralla. Aiempaa tanssitaustaa ei työpajaan osallistuminen vaadi, ainoastaan avoin groovaava mieli ja heittäytyminen on plussaa.

Työpajat on suunnattu lapsille ja nuorille (alaikäraja 9 vuotta), joilla on oppimisvaikeuksia.

Ohjaaja Sonja Tamminen

Hinta 30 euroa

 

Liikkuen ja leikkien – bändityöpaja 7 – 12-vuotiaille

lauantaisin klo 10.00 – 13.00, 7.10. & 28.10.

  • Työpajan aikoina pidetään ruoka/juomatauko, omat eväät mukaan

Työpajassa käydään läpi yhteissoiton alkeita monenlaisin keinoin mm. tanssien, liikkuen, värien ja rytmien sanallistamisen avulla. Työpajan tavoitteena on motivoida ja innostaa lapsia bändisoitannan iloihin. Ryhmässä soittaminen ja liikkuminen aktivoi aivoja, motoriikkaa, tehostaa oppimista, muistia sekä kehittää keskittymistä ja tarkkaavaisuutta.

Perinteisten bändisoitinten lisäksi käytetään iPadeja tai Android-tabletteja. Aikaisempaa soittokokemusta tai nuotinlukutaitoja ei tarvita. Työpaja on suunnattu lapsille, joilla on oppimisvaikeuksia.

Ohjaaja Jussi Liski, apuohjaaja Eveliina Backas

Hinta 60 euroa

 

Bändityöpaja aikuisille

lauantaina klo 13.30 – 16.30, 18.11. & 25.11.

  • Työpajan aikoina pidetään ruoka/kahvitauko, omat eväät mukaan

Työpajan tavoitteena on motivoida ja innostaa aikuisia bändisoitannan iloihin. Ryhmässä soittaminen aktivoi aivoja, motoriikkaa, tehostaa oppimista, muistia sekä kehittää keskittymistä ja tarkkaavaisuutta.

Aikaisempaa soittokokemusta tai nuotinlukutaitoja ei tarvita. Työpaja on suunnattu henkilöille, joilla on oppimisvaikeuksia.

Ohjaaja Jussi Liski

Hinta 45 euroa

 

Luovan piirtämisen työpaja

15 – 99-vuotiaille, sunnuntaisin klo 11.00 – 14.00, 26.11 & 3.12.

 Työpajan aikana pidetään ruoka/kahvitauko, omat eväät mukaan

Erilaisten tehtävien kautta haetaan rohkeutta omaan ilmaisuun ja kehitetään käden ja aivojen yhteistyötä. Kurssilla ei opetella teknisesti oikeaa tai väärää tapaa piirtää. Lähtökohtana on innostus, luovuus ja oman ilmaisunsa löytäminen.

Osallistuja hankkii itse välineet työpajalle. Varaa mukaan ainakin 1mm ja 3mm mustat tussit, piirustuslehtiö (A4), värilliset huopakynät ja puuvärit. Työpaja on suunnattu henkilöille, joilla on oppimisvaikeuksia.

Ohjaaja Kiira Koivunen

Hinta 45 euroa

 

Sanataidetyöpajat lapsille

Eläinseikkailu – työpaja 3 – 5-vuotiaille

lauantaisin klo 10.00 – 11.00, 25.11. & 2.12.

Eläydymme mielikuvituksen, kielen ja kirjallisuuden ihmeelliseen maailmaan. Työpajassa luetaan, kerrotaan ja keksitään eläintarinoita, leikitään ja lorutellaan eläinrunojen ja -lorujen tahdissa sekä seikkaillaan kuvitteellisessa taikametsässä. Jokainen lapsi saa piirtää tai askarrella oman nimikkoeläimensä ja luoda sille tarinan.

Sanataidetehtävien ja leikkien kautta lapsi kuuntelee, kertoo ja rakentaa omaa kieltään ja itsetuntoaan. Jokaista lasta kannustetaan itsensä ilmaisuun ja mielikuvituksen käyttämiseen hänen omista lähtökohdistaan käsin.

Sanataiteessa pyritään kehittämään lapsen kielitietoisuutta, sanavarastoa ja ilmaisua taiteen ja luovuuden avulla. Opetus on elämyksellistä ja vuorovaikutteista, ja sen tavoitteena on herättää lapsen kiinnostusta kieleen, lukemiseen ja kirjoittamiseen.

Ohjaaja Tiina Åhlgren

Hinta 25 euroa

 

Rakennetaan sanavarasto – työpaja 6 – 8-vuotiaille

lauantaisin klo 11.00 – 13.00, 25.11. & 2.12.

  • Työpajan aikana pidetään ruoka/juomatauko, omat eväät mukaan

Työpajassa luemme lastenkirjallisuutta ja eläydymme tarinoiden maailmaan. Etsimme sieltä erilaisia mielenkiintoisia sanoja, jotka lapset kirjoittavat ja kuvittavat. Sanat lajitellaan omiksi sanaluokikseen, jotka voivat olla erikoisia, hassuja tai jännittäviä. Kun sanavarasto on rakennettu, keksimme sanoilla tarinoita, runoja tai vaikka laulun sanoituksia. Lopuksi leikimme ja verryttelemme sanojen kanssa ja luomme niille liike- tai äänimaailmoja.

Suunnattu henkilöille, joilla on oppimisvaikeuksia.

Hinta 45 euroa

Ohjaaja Tiina Åhlgren

 

Ilmoittautuminen

osoitteessa http://www.lukihero.fi/ilmoittautuminen/ tai sähköpostitse osoitteeseen ilmoittautuminen@lukihero.fi

 

Lisätiedot

Marika Kivilehto puh. 040 5474 687, marika.kivilehto(at)lukihero.fi

Helsingin seudun erilaiset oppijat ry (HERO), Vilhonkatu 4 B 13, 00100 Helsinki

 

Teatterikerho  7-10 vuotiaille !

Keskiviikkoisin alkaen 30.8- 13.12 klo 17- 18.30

Tule harrastamaan teatteria lasten- ja nuorten teatteri Pajalle Oulunkylän puukoululle. Teatterin harrastaminen on hauskaa, se antaa lapsille ainutkertaisia ja unohtumattomia kokemuksia teatteritaiteen ihmeellisessä maailmassa. Toiminta on ryhmälähtöistä ja sen tavoitteena on tuottaa onnistumisia ja tutkimusmatkoja niin itseen, ryhmäläisiin ja vaikka koko ympäröivään maailmaan. Yhteisistä havainnoista ja innostuksista ryhmä valmistaa jouluksi näytelmän, jota kutsutaan katsomaan perheet ja tuttavat.

Ohjaaja Minna Mäkinen

Teatteri Paja/ Osuuskunta DraamaRäätälit

Paikka Lasten-ja nuorten teatteri Paja Teatteri Paja  Oulunkylän puukoulu Teinintie 8

Hinta 195 e

 

Tiedustelut ja ilmoittautumiset

Minna Mäkinen 050 538 9692